Domus Dorpatensise tervise- ja keskkonnaürituste sarja TeKe raames leiab Tartu Loodusmajas (Lille 10) sel reedel, 17. jaanuaril alates 18.00 aset toiduraiskamist käsitlev aruteluõhtu.

Vaade Tartu Loodusmajale

ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) andmetel raisatakse globaalselt ühes aastas umbes 1/3 inimtarbimiseks toodetud toidust ehk umbes 1,3 miljardit tonni. 2010. aastal läks Eestis inimese kohta raisku 265 kilogrammi toitu aastas. Samal ajal on Toidupanga andmetel Eestis enam kui 200 000 inimest, kellel on raskusi endale igapäevase toidu tagamisega.

Aruteluõhtul räägitakse, kuidas on selline olukord tekkinud, milline on probleemi mõju keskkonnale ning kuidas saab aidata sellele lahendust leida. Aruteluõhtul esinevad Nele Hendrikson Toidupangast ja Sirli Pehme Maaülikoolist.

TeKe on üritustesari, mille raames toimub iga kuu tervise- ja/või keskkonnateemaline aruteluõhtu.

Rohkem infot ja üritusele registreerimine siin.