Novembri esimesel nädalal toimub järjekorras neljas Tallinna Restoranide Nädal (TRW 2014), kus külastajad saavad mekkida 44 Tallinna restorani toitusid. Korraldajad tõotavad nädalat täis avastusi, meeldivaid elamusi ning tänu taskukohasele hinnale võimalust külastada ja omavahel võrrelda mitmeid erinevaid restorane.

Tallinna Restoranide Nädala üks 44 osalejast Umami Resto. Pressifoto

Tallinna Restoranide Nädala üks 44 osalejast Umami Resto. Pressifoto

Tallinna Restoranide Nädala eesmärgiks on saanud tuua toidukultuuri nii tallinlastele kui seda külastavatele turistidele lähemale ja elavdada kodust väljaspool einestamist kui üht kultuurielamuse saamise ja suhtlemise võimalust. Korraldajad usuvad, et Tallinna restoranide toidud pakuvad naudinguid ja maitseelamusi, mida koduköögis on raske või isegi võimatu saavutada. Samuti lähtutakse toitude valmistamisel suures osas kodumaisest toorainest.

Restoraninädala algatajaks on Eesti Restoranide Liit (ERL). Idee sellise nädala korraldamiseks tekkis neli aastat tagasi kahel restoranipidajal, kes soovisid siis Tallinna restoranide taset laiemale avalikkusele tutvustada. Pealinna restoranide tase ja kvaliteet pole kaugel maailma metropolide nagu New Yorgi või Londoni tasemest ning selle üle on põhjust uhke olla.

Tallinna Restoranide Nädalal osalemiseks on kohtade reserveerimine Tallinna Restoranide Nädala reserveerimis- ja piletimüügisüsteemi ametlikul kodulehel juba avatud. Restoranist otse pakkumist osta ei saa, iga pakkumine kehtib ainult vähemalt üks päev ette broneerides.

Tallinna Restoranide Nädal Facebookis