Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide sarja kevadhooajale paneb punkti film, mis avab Jaapanis erakordselt populaarse ramen’i ehk nuudlisupiroa fenomeni ja selle õige valmistamise saladuse.

Ramen'i-kokk Tomita Osamu. Kaader filmist

Jaapani režissööri Koki Shigeno film „Nuudlisupiässad” vallutas maailma festivalide ekraanid juba eelmisel aastal. Põhjusega: pärast selle vaatamist tahaks kohe siirduda lähimasse kohta, kus seda Jaapani igapäevarooga pakutakse, ja mõnuga luristada – nagu tuleb ramen’it süües teha.

Kuigi ramen on pealtnäha lihtne toit, õpitakse aastaid, et seda õigesti valmistada. Need, kes selle kunsti omandavad, on Jaapanis väga kõrgelt hinnatud. Näiteks mitu aastat järjest riigi parimaks ramen’i-kokaks valitud Tomita Osamu väikese lihtsa söögikoha ukse taha kogunevad inimesed juba varahommikul, et enesele eelolevaks päevaks söögiaeg broneerida – teisiti ei ole see võimalik.

Vaatajal on võimalus heita pilk Jaapani parimatesse ramen’i-köökidesse, piiluda, mis podiseb potikaane all. Ja mida sinna lisada tuleb, et sellest tõeline maitseelamus saaks.

6. juunil kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse restorani Riis peakokk Lauri Tomingas.

Film on jaapani keeles ingliskeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta.