Kuidas valmistada spiikrit ehk Henn Põlluaasa ja toidu kokkupuutest luuletab Jaan Pehk.

Illustratsioon: Ann Pajuväli

paluti kirjutada luuletus toidust
et müürilehe erinumber
proovisin alustada
kurk
tomat
leib

rohkem ei tulnud
tuli henn põlluaas

paluti süüa teha
seks puhuks on mul
alati kaasas
kolm külmrelva

pudrunui
kööginuga
lihahaamer

aga lõikelauale
endiselt
trügib
henn põlluaas

henn sidruniga
hakitud meehenn
hapendatud henn
henn blenderis
henn ahjus
henn taignas
pehme silitava
munasule all

saagu mis saab
varsti henn valmis saab

kallerdunud pilgu all
pruunikas nina
kivistund
vunts
teda kastrulis auramas
terve unts

mmmmm
nagu mõnus
soe nurruv
karvane kiisu

head isu

Jaan Pehk on Uruguays resideeriv eesti juurtega kunstnik.