Kolmapäeval, 4. märtsil kell 18.00 avab Rundumi prooviruumis asukohaga Väike-Karja 5 oma näituse „TRENDY BAGS” norra kunstnik Solveig Lønseth. Avamisele järgneb vestlus kunstnikuga.

Näituse „TRENDY BAGS” visuaal

Näituse „TRENDY BAGS” visuaal

„Viimaste aastate jooksul olen tegelenud suhteliselt nomaadliku stuudiosituatsiooniga. Regulaarselt kolides erinevate stuudiopindade vahel, on see juhtinud minu huvi ruumiliste struktuuride vastu ja need struktuurid on mõjutanud minu kunstipraktikat. Arhitektuursed väljakutsed nii stuudio- kui ka näitusepinnal on minu tööd konstruktiivselt mõjutanud. Iga ruum, kuhu sisenen, tekitab minus teatud viisi rahulolematust, ja sellest algab minu koostöö ruumiga. Ühildades ruumilised elemendid või lähenedes ruumile teisel viisil, tahan ma selgitada kummastavat ja laiendada piiratud aspekte iga spetsiifilise ruumi puhul,” räägib kunstnik ise.

„Arvan, et minu praktikat ja arengut on väga kohane näidata Rundumi Prooviruumi raames. Asukoht, mille saime kasutada näituse ajaks ja kus varasemalt asus kotipood Trendy Bags & Accessories, on uus nii mulle kui ka Rundumile. Olen otsustanud säilitada logo aknal ja kasutada seda oma näituse alguspunktina; kuna ma pole ruumis veel viibinud, otsustasin läheneda sellele ruumile nime ja loo kaudu. Ma ootan väga kohtumist ja koostööd antud ruumiga.”

Solveig Lønseth (s 1986) elab ja töötab Oslos. Viimaste aastate jooksul on ta eksponeerinud oma töid Saksamaal, Rootsis, Taanis ja lisaks on tal olnud mitmeid näitusi ja projekte kodumaal Norras. Näitus „TRENDY BAGS” on tema esimene isikunäitus Tallinnas. Lähitulevikus on ta esindatud grupinäitusel Helsingis ja osaleb suuremas näituseprojektis Hamburger Bahnhofis Berliinis. Mais 2015 lõpetab ta magistrantuuri Oslo Rahvuslikus Kunstiakadeemias, mille lõputööd tutvustab ka näituse „TRENDY BAGS” avamisele järgneval artist talk’il.

Näituse event’iga Facebookis liitu siin.

Lisainfo kunstniku kohta: www.solveiglonseth.com