Olen igal aastal Tallinn Music Weeki kavaga silmitsi seistes natuke segaduses. Bände on väga palju ja sellest tulenevalt on keeruline teha valikuid, mida ja kuhu täpselt vaatama minna. Esialgset kava koostades jäävad kõigepealt silma ikka kodumaised lemmikud, keda alati tore uuesti näha on. Sisimas olen ma teadlik, et selles samas kavas on suure tõenäolisusega ka palju välismaa esinejaid, nende seas kindlasti suurepäraseid pärle, keda Eestis tegelikult väga tihti ei näe. Hõivatud, kuid samas ka pisut laisa inimesena on aga alati olnud pisut keeruline kõiki välismaa artiste läbi kuulata, et neid pärle enda jaoks efektiivselt välja sõeluda.

Patrick Alexander Bech-Madsen

Patrick Alexander Bech-Madsen

Seda enam oli mul hea meel, kui mu kolleeg eile mu tähelepanu ühele Taani artistile pööras. Tegemist oli Sekuoia-nimelise esitajaga, keda mu töökaaslane väidetavalt juba mõnda aega oma magamistoas salaja kuulanud on.

Sekuoia näol on tegemist noore, 21-aastase Taani produtsendi Patrick Alexander Bech-Madseni projektiga, keda kontsertidel toetavad ka perkussionist ning kitarrist. Tallinn Music Weeki raames astus Sekuoia üles Kultuurikatlas Stalker Festivali showcase’il. Mind köitsid nad oma esinemisega esimesest kuni viimase looni välja.

Kui leidsin, et võiks neist midagi kirjutada, siis sattusin ma oma mõtetes nende muusika kirjeldamisel kohe pisut segadusse. Kuigi üldiselt suhtun ma muusika sildistamisse pigem skeptiliselt, siis tahtsin lihtsalt huvi pärast näha, kuidas on nende muusikat kirjeldanud teised. Märksõnadeks, mis leidsin, olid näiteks post dubstep ja eksperimentaalelektroonika. Samas tundub mulle, et nende muusika kompab veel paljusid teisi stiile. Sekuoia loomingus oli tunda värskust, ideedeküllust ning julgust ületada piire. Ambientsed helimaastikud vaheldusid kitarrimassiivide, mahlaste bassikäikude ning lõigatud vokaalisämplitega. Nende kohati üsna aeglase rütmiga lugude sisse jäi mõnusalt õhku, kuid samas olid need vägagi tantsitavad. Samuti meeldis mulle nende esinemise juures skandinaavialik tagasihoidlikkus ning siirus. Mõnus elamus. Aitäh soovituse eest, Märt. Soovitan nüüd ise ka.