Täna, 3. augustil kell 18 avatakse Pärnus asuvas Avangard Galeriis Helena Keskküla näitus „Liivatera ballaad”.

Helena Keskküla „Liivatera ballaad”

Helena Keskküla „Liivatera ballaad”

Näituse jaoks valminud video „Liivatera ballaad” jutustab loo merineitsist nimega Liivaterake, kelle inimesena maa peal käimise hinnaks on loobumine oma häälest. Näkineiu kõige suuremaks unistuseks on sõita autoga ning seepärast kogub ta mudelautosid, mida hoiustab plastikpudelites, nagu inimesed hoiustavad laevu klaaspudelites. Ühel päeval lähebki ta maa peale, et sõita päris autoga. Mõne aja möödudes hakkab Liivaterake siiski igatsema tagasi merekoju, kuhu pöördumine on ohtlik.

Helena Keskküla videod on tihti kui dramaatilise lõpuga muinasjutud, mis toovad kontrastselt esile päriselu intriigid ja hirmud. Seeläbi sõnastab ta looming video, performance’i, laulude ja installatsioonidega võtmeküsimusi suhtlemisest, unistustest ja ideaalidest. Tema seni ilmselt tuntuim video on „Pseudoreaalsus” (2016), mis räägib inimestest, kelle tegelikkused ei kohtu, kuigi pealtnäha elavad nad samas aegruumis.

Kunstnik Helena Keskküla (sündinud 1992, Pärnus) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia skulptuuri ja installatsiooni eriala ning täiendanud end Viini Kunstiakadeemias. Keskküla on esinenud mitmete isiknäitustega ning osalenud grupinäitustel Tallinnas ja Pärnus. 2016. aastal astus ta esmakordselt üles etendusega „+1” Maria Arusoo kureeritud NU Performance festivalil „CORPORATE OCCULT_let’s talk about the body baby”.

Avamisel annavad kontserdi Lee Taul koos Kalle Pilliga ja San Hani. Näitus jääb avatuks 30. augustini.

Lisainfot leiad siit.