Neljapäeval, 21. aprillil esietenduvas Nero Urke ja Riina Maidre esimeses ühislavastuses realiseeruvad nüüdisaegne burlesk, travestialik meeleolu ja mõtteid koondav (või laialipaiskav) meelelahutus.

„Skaala surmas” on laval Veronika Vallimäe, Evelin Jõgiste, Nero Urke ja Riina Maidre. Foto:  Johanna Eenma

„Skaala surmas” on laval Veronika Vallimäe, Evelin Jõgiste, Nero Urke ja Riina Maidre. Foto: Johanna Eenma

„Skaala surm” lahkab tiksumist. Üksikisiku kestmist tühikäigul. Selle kunstilise eneseväljenduse eesmärk, ütlevad tegijad, on rajada teed, elimineerides halle varjundeid, ning luua ruumi tõmbe- ja tõukejõudu kogevale teadvusele.

Midagi kujuteldamatut on kohe juhtumas, midagi mida ma poleks näinud ka oma kõige meeletumas unenäos. Kogu minu seni elatud elu, minu mõtted, minu teod, minu valikud ja valimata jätmised on toonud mind siia, sellesse hetke… aga mina – tiksun. Ainult pinget kogedes ärkab ellu marionett.

Lavastuse „Skaala surm” etendused toimuvad 21.–23. aprillil ja 19.–21. mail Kanuti Gildi SAALis, 22. aprillil järgneb etendusele vestlus autoritega.