Mike Huckaby on maitselooja, õpetlane ning väsimatu Mootorite linna pooldaja. Mike on legendaarne diskor ja produtsent, kes on aastate jooksul kogunud muusikast entsüklopeedia jagu teadmisi ning ei ole neid kade maailmaga jagama. Tuleval reedel, 3. mail külastab Mike Eestit, kui Tartu klubis Kink Konk täitub peosarjal Horisont kolmas tegutsemisaasta. Maailmaga ainult läbi oma iPhone’i suhtlev Mike andis Müürilehele põgusalt vastuseid.

Mike Huckaby

Mike Huckaby

Kuidas sa tantsumuusikani jõudsid?

Ma elan Detroidis, see leidis mind…

Sa pidasid koos Rick Wade’iga legendaarset Detroidi plaadipoodi Record Time. Räägi meile paar sõna sellest perioodist: mis oli sinu peamine plaadipoe pidamise põhimõte sel ajal?

Meie eesmärk oli kanda kvaliteetset muusikat Detroidist ja väljastpoolt.

Kuidas peegeldub Record Time’is veedetud aeg sinu praeguses plaatide valikus?

Minu DJ stiil ega plaadid, mida ma ostan, pole aja jooksul muutunud.

Kuidas sa oma DJ settidele lähened – mis on peamine ülesanne, mille endale sead, kui tantsijatele muusikat mängid?

Ma toitun ruumis olevast energiast. Ma sihin teatud inimesi publikust, sest tavaliselt on publikus üks inimene, kes veab ka kõik teised käima.

Teatavasti tuuritad sa plaate mängides üsna palju ringi, ehk sul on otsene kontakt paljude erinevate kultuuride ja keskkondadega. Kas on mingeid hiljutisi häid üllatusi või kohti, mis sulle eriti meeldisid?

Mulle on alati meeldinud Venemaa, Serbia ja Saksamaa. Mulle meeldib väga Ida-Euroopas mängimas käia. Seal tundub kõik veel väga värske, ja eriti põrandaalune. Üks pidu, mis mind eriti vapustas, oli Cambridge’i Ülikooli ühikas. Peokorraldajad olid ise üliõpilased. Nad palusid, et ma mängiksin deep house’i. Ma ei uskunud, et selline asi võimalik on, aga see pidu oli vägagi deep house. Kuskil ülikooli ühikates on see ennekuulmatu.

Räägi meile palun ühest klubist, mis on hetkel sinu jaoks eriti õigel kohal ja eriline?

Mulle meeldib alati mängida Panorama baaris Berliinis. Seal on alati väga eriline atmosfäär. Mul on väga kahju, et Wash klubi Serbias oma uksed sulges, see oli väga eriline koht.

Mis on sinu S Y N T H plaadimärgi peamine idee?

S Y N T H on lihtsalt minu tegemiste rohkem techno‘liku külje plaadimärk. Mu põhiline leibel on Deep Transportation, mis veab ainult deep house muusikat. Mul polnud üldse plaanis, et S Y N T H selle rolli üle võtaks. Nüüd ongi aeg pöörduda tagasi sügavamatele radadele.

Kas S Y N T H jääb avatuks ainult Mike Huckaby produktsioonile?

On teisi artiste, kelle loomingut ma tahaks sellel plaadimärgil näha, kuid üldiselt on see märk siiski minu enda loomingu väljundiks.

Mida võime oodata Mike Huckabylt aastal 2013?

Tonnide kaupa remix‘e, reliise, helikujundust, tuuritamist ja töötubasid ning õpetamist Youthville’is Detroidis.

Mõned hüüded?

Erilised tänud Youthville’ile Detroidis!

Horisondi sündmus Facebookis.