No Stress 2021. aastavahetuse retseptid

Olgugi, et restoranid on kinni ja külla kedagi neil päevil ei oodata, aitab Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio laisad kodukokad sel aastavahetusel hädast välja. Neid lihtsaid retsepte ei pea pelgama ka gurmaanid ja toidublogijad, sest nendes on ühendatud maitsev esinduslikuga – just nagu aastavahetusele kombeks!

Olgugi, et restoranid on kinni ja külla kedagi neil päevil ei oodata, aitab Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio laisad kodukokad sel aastavahetusel hädast välja. Neid lihtsaid retsepte ei pea pelgama ka gurmaanid ja toidublogijad, sest nendes on ühendatud maitsev esinduslikuga – just nagu aastavahetusele kombeks!

Fotod: Maria Ader Studio
Fotod: Maria Ader Studio

Kook „Red Velvet”

115 g võid

3 spl kakaod (magustamata)

2 muna

2 tl vaniljeekstrakti

2 tl punast toiduvärvi (looduslikku)

320 g nisujahu

1 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

240 ml keefirit või buttermilk’i ehk täispiima väikse sidrunimahlaga (nii et tekiks tükid)

2 muna

300 g suhkrut

1 tl äädikat

Või vähema stressi nimel osta juba valmis Red Velvet koogipulbrit 😉 

Toorjuustukreem:

2 pakki Philadelphia toorjuustu

50 g toasooja võid

natuke sidrunimahla

natuke vaniljeekstrakti

maitse järgi tuhksuhkrut

Meetod:

Sega kõik koogimaterjal kokku, viimasena lisa jahu ja toiduvärv. Kui kõik mikserdatud, siis jaga koogimaterjal kahte eelnevalt võitatud vormi. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 min. Lase jahtuda!

Järgmisena mikserda kokku toorjuustukreemi koostisosad.

Viimasena kaunista kook kreemi ja näiteks šokolaadipärlitega.

Ceviche

600 g värsket siiafileed

1 tšillikaun

2 dl värsket koriandrit

umbes 7-8 laimi

soola

pipart

võib ka lisada: 

küüslauku ja punast sibulat (maitse järgi)

Meetod:

Lõika kala tükkideks ja lisa kalale tükeldatud koriander, tšilli, laimimahl, sool ja pipar.

Marinaad peaks olema tehtud nii, et kõik kalatükid on laimimahlaga kaetud.

Pane marinaadis kala külmkappi ja söö 2 tunni pärast.

Pildil kasutasin kaunistamiseks söödavat hõbedat.

Toeta vastutustundlikku ajakirjandust

Infoajastu ja sotsiaalmeedia levik on toonud endaga kaasa aina kiiremad, lühemad ja emotsioonipõhisemad tekstiformaadid ning sellega seoses ka süvenemisvõime kriisi. Nendest trendidest hoolimata püüab Müürileht hoida enda ümber ja kasvatada ühiskondlikult aktiivseid ja kriitilise mõtlemisvõimega noori autoreid ja lugejaskonda. Toimetuse eesmärk on mõtestada laiemalt kultuuri- ja ühiskonnaelu ning kajastada lisaks nüüdiskultuuris toimuvat. Väljaanne on keskendunud rahulikule, analüüsivale ning otsingulisele ajakirjandusele, mis ühendab endas nii traditsioonilised kui ka uuenduslikud formaadid. Sinu toetuse abil saame laiendada kajastatavate teemade ringi ja avaldada rohkem väärt artikleid.

Toeta Müürilehe väljaandmist:

SAMAL TEEMAL

Metsik gurmee, millega maiustati baltisakslaste pidusöökidel
Alfred Hirv „Natüürmort lindudega”, õli, 1900. Eesti Kunstimuuseumi kogu
6 min

Metsik gurmee, millega maiustati baltisakslaste pidusöökidel

Baltisakslaste pidulaud teeb silmad ette ka gurmeerestoranidele – lauale jõudis delikatesse karukäpakarbonaadist küpsetatud lõokesteni.
Uus eesti disain: Curated by Bakerman
Helis Heiter ja Maria Ader. Foto: Liisa Kivi
Helis Heiter ja Maria Ader.
7 min

Uus eesti disain: Curated by Bakerman

Helendav toit ja vaakumpakendis kimchi – Maria Ader ja Helis Heiter on loonud toidudisainistuudio Curated by Bakerman, kus söögist saab kunst omaette.
Naudingud kümnes keeles – meenutusi eestiaegsest meelelahutuskultuurist
1930: Streamers and champagne for revellers at a New Year’s party. (Photo by General Photographic Agency/Getty Images)
6 min

Naudingud kümnes keeles – meenutusi eestiaegsest meelelahutuskultuurist

Esimene Eesti Wabariik kangastub meile tihti jõukuse, pidutsemise ja meelelahutuse võtmes. Ilmselt on selles suur annus pimedat nostalgiat, kuid samas ka omajagu tõtt.
Müürileht