Olgugi, et restoranid on kinni ja külla kedagi neil päevil ei oodata, aitab Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio laisad kodukokad sel aastavahetusel hädast välja. Neid lihtsaid retsepte ei pea pelgama ka gurmaanid ja toidublogijad, sest nendes on ühendatud maitsev esinduslikuga – just nagu aastavahetusele kombeks!

Fotod: Maria Ader Studio
Fotod: Maria Ader Studio

Kook „Red Velvet”

115 g võid

3 spl kakaod (magustamata)

2 muna

2 tl vaniljeekstrakti

2 tl punast toiduvärvi (looduslikku)

320 g nisujahu

1 tl soola

1 tl küpsetuspulbrit

240 ml keefirit või buttermilk’i ehk täispiima väikse sidrunimahlaga (nii et tekiks tükid)

2 muna

300 g suhkrut

1 tl äädikat

Või vähema stressi nimel osta juba valmis Red Velvet koogipulbrit ;) 

Toorjuustukreem:

2 pakki Philadelphia toorjuustu

50 g toasooja võid

natuke sidrunimahla

natuke vaniljeekstrakti

maitse järgi tuhksuhkrut

Meetod:

Sega kõik koogimaterjal kokku, viimasena lisa jahu ja toiduvärv. Kui kõik mikserdatud, siis jaga koogimaterjal kahte eelnevalt võitatud vormi. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 min. Lase jahtuda!

Järgmisena mikserda kokku toorjuustukreemi koostisosad.

Viimasena kaunista kook kreemi ja näiteks šokolaadipärlitega.

Ceviche

600 g värsket siiafileed

1 tšillikaun

2 dl värsket koriandrit

umbes 7-8 laimi

soola

pipart

võib ka lisada: 

küüslauku ja punast sibulat (maitse järgi)

Meetod:

Lõika kala tükkideks ja lisa kalale tükeldatud koriander, tšilli, laimimahl, sool ja pipar.

Marinaad peaks olema tehtud nii, et kõik kalatükid on laimimahlaga kaetud.

Pane marinaadis kala külmkappi ja söö 2 tunni pärast.

Pildil kasutasin kaunistamiseks söödavat hõbedat.