TOIDUPORRI retseptisoovitus: Kartul a la „onu Kari” ja salat

JETZT! Värske, värske kartul! Kätte on jõudnud aeg, mil linnainimene võib oma kodupoest osta värsket kartulit ja teha sellest roogasid, mis toovad hea maitse suhu.

JETZT! Värske, värske kartul! Kätte on jõudnud aeg, mil linnainimene võib oma kodupoest osta värsket kartulit ja teha sellest roogasid, mis toovad hea maitse suhu.

Värske kraam, peaosas kartul.

Värske kraam, peaosas kartul.

Salat on inimeste toidulaual olnud kaua. Üldiselt kehtib tänapäevani lihtne reegel – võtad võimalikult värske kraami, hakid ära ja ongi valmis. Komponentide kokkusobitamine on maitsepeensuse küsimus. Käesolevas teoses annab sibula peen triumf karge nüansi kõrgematel maitsenootidel. Porgand ja porru löövad mahlase buketi ja annavad selle mõnusalt krõmpsuva tekstuuri. Leht on nagu leht ikka. (Lehte tõmbame peale… Hööhöö). Kuid see on alles algus! Muidu garniiri rollis kõrvalosa mängiv kartul teeb täna imelise soorituse peaosas.

Kartul tuleb osta Selverist ja peab olema „eestimaa” oma ja „värske”. Hetkel oli hea pakkumine ka. Kilo tuli 45 senti. Kodus nuustikuga puhtaks pesta ja keeta. Kindlasti aseta kartul keevasse vette, mis on juba soolaga maitsestatud. Kartul keedetud, tõsta mant taldrikusse. Lisa kuumale kartulile Saaremaa või ja peale lõika peened viilud juustu. See on vana soome nipp, mida onu Kari 6-aastasele poisile õpetas. Oota natuke, juust sulab.

Kartul a la „onu Kari” ja salat.

Kartul a la „onu Kari” ja salat.

Retsept ühele

Pearoog:

3 värsket kartulit

1 tl soola

pisut juustu

Garniir:

Salat

(porgand, leht, tomat, porru, pisike punane sibul)

Kõrvale sobib:

Mõte, et inimestesse on kodeeritud soov saada järglasi, aga viimasel ajal olen hakanud mõtlema, et kas see soov ei ole väga egoistlik?

  • Siin ja edaspidi retseptid ainult ühele Toiduporri chef de la cuisine Paul Vaderilt. Egoistlik ja individuaalne maailm. #15minutiroad #retseptidainultühele

Toeta vastutustundlikku ajakirjandust

Infoajastu ja sotsiaalmeedia levik on toonud endaga kaasa aina kiiremad, lühemad ja emotsioonipõhisemad tekstiformaadid ning sellega seoses ka süvenemisvõime kriisi. Nendest trendidest hoolimata püüab Müürileht hoida enda ümber ja kasvatada ühiskondlikult aktiivseid ja kriitilise mõtlemisvõimega noori autoreid ja lugejaskonda. Toimetuse eesmärk on mõtestada laiemalt kultuuri- ja ühiskonnaelu ning kajastada lisaks nüüdiskultuuris toimuvat. Väljaanne on keskendunud rahulikule, analüüsivale ning otsingulisele ajakirjandusele, mis ühendab endas nii traditsioonilised kui ka uuenduslikud formaadid. Sinu toetuse abil saame laiendada kajastatavate teemade ringi ja avaldada rohkem väärt artikleid.

Toeta Müürilehe väljaandmist:

SAMAL TEEMAL

Frotee kümme parimat pirukakohta
5 min

Frotee kümme parimat pirukakohta

Frotee plaadifirma asukate elustiili juurde kuulub pidev vinüülplaatide otsimine, nende leidmine või siis (enamasti) mitteleidmine. Energiakaotuse korvamiseks pärast edukat või (enamasti) edutut plaaditrippi on paslik üles otsida salajased-nurgatagused pirukakohad, sest teadupärast tuleb raha ju ikka plaatide jaoks hoida. Müürileht avaldab Frotee kümne lemmikuma pirukamaardla…
Galerii: Uue Maailma kodukohvikud – lõhetätoveeringuga kassist angervaksasiirupini

Galerii: Uue Maailma kodukohvikud – lõhetätoveeringuga kassist angervaksasiirupini

Pea nädal aega tagasi toimus Tallinnas esimese tõeliselt sügisese vihmasabina kiuste juba üheksandat korda Uue Maailma tänavafestival. Lisaks mõnusale kultuuriprogrammile ja meeldivale kogukonnatundele on üheks festivali tõmbenumbriks saanud kodukohvikud.
Ood Fernet-Brancale
7 min

Ood Fernet-Brancale

Kirjutasin yhel sandil hommikul päevaraamatusse: „Tuleb parandada fyysilist konditsiooni, et suuta olla Ferneti vääriline. Tuleb hakata trenni tegema!” Nõnda pöördusingi eratreeneri poole, et teha kvaliteetne treeningplaan. Õige pea lisandus toitumisnõustaja, isegi psyhholoog ulatas abikäe, et olla pidevalt piisavalt kõrgel tasemel Sinus ja Sina minus! Sest just FERNET-BRANCA…
Müürileht