JETZT! Värske, värske kartul! Kätte on jõudnud aeg, mil linnainimene võib oma kodupoest osta värsket kartulit ja teha sellest roogasid, mis toovad hea maitse suhu.

Värske kraam, peaosas kartul.

Värske kraam, peaosas kartul.

Salat on inimeste toidulaual olnud kaua. Üldiselt kehtib tänapäevani lihtne reegel – võtad võimalikult värske kraami, hakid ära ja ongi valmis. Komponentide kokkusobitamine on maitsepeensuse küsimus. Käesolevas teoses annab sibula peen triumf karge nüansi kõrgematel maitsenootidel. Porgand ja porru löövad mahlase buketi ja annavad selle mõnusalt krõmpsuva tekstuuri. Leht on nagu leht ikka. (Lehte tõmbame peale… Hööhöö). Kuid see on alles algus! Muidu garniiri rollis kõrvalosa mängiv kartul teeb täna imelise soorituse peaosas.

Kartul tuleb osta Selverist ja peab olema „eestimaa” oma ja „värske”. Hetkel oli hea pakkumine ka. Kilo tuli 45 senti. Kodus nuustikuga puhtaks pesta ja keeta. Kindlasti aseta kartul keevasse vette, mis on juba soolaga maitsestatud. Kartul keedetud, tõsta mant taldrikusse. Lisa kuumale kartulile Saaremaa või ja peale lõika peened viilud juustu. See on vana soome nipp, mida onu Kari 6-aastasele poisile õpetas. Oota natuke, juust sulab.

Kartul a la „onu Kari” ja salat.

Kartul a la „onu Kari” ja salat.

Retsept ühele

Pearoog:

3 värsket kartulit

1 tl soola

pisut juustu

Garniir:

Salat

(porgand, leht, tomat, porru, pisike punane sibul)

Kõrvale sobib:

Mõte, et inimestesse on kodeeritud soov saada järglasi, aga viimasel ajal olen hakanud mõtlema, et kas see soov ei ole väga egoistlik?

  • Siin ja edaspidi retseptid ainult ühele Toiduporri chef de la cuisine Paul Vaderilt. Egoistlik ja individuaalne maailm. #15minutiroad #retseptidainultühele