SAI ehk lockdown’i retsept nr 3

Pole sobivamat aega oma kokandusoskuste lihvimiseks kui praegu, mil igaühel tuleb kodustest oludest parim välja pigistada. Niisiis õpetab Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio algajaid kodukokkasid sel korral saia küpsetama.

Pole sobivamat aega oma kokandusoskuste lihvimiseks kui praegu, mil igaühel tuleb kodustest oludest parim välja pigistada. Niisiis õpetab Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio algajaid kodukokkasid sel korral saia küpsetama.

Fotod: Maria Ader Studio

Sai

3 1/2 tl kuivpärmi

2 sl suhkrut

1 sl soola

5 muna

115 ml oliiviõli + natuke vormi õlitamiseks

1040g jahu

seesamiseemneid/lilli

Meetod: 

1. Sega suures kausis omavahel 415 ml käesoe vesi, kuivpärm, suhkur ja sool.

2. Lisa 4 muna, jahu ja oliiviõli. Sega korralikult läbi (kasuta mikserit kui on). Lisa vett või jahu kui vaja.

3. Vala tainas jahuga määritud pinnale ja sõtku ühtlaseks palliks. 

4. Pese kauss puhtaks, määri õliga kokku ja pane jahune pall kaussi. Tõmba kausile kile peale ja pane sooja kohta kerkima. Tunnikese pärast sõtku tainas madalamaks ja lase veel pool tundi kerkida.

5. Jaga tainas kuueks pallikeseks ja venita pallid pikkadeks ribadeks. Seo ribad omavahel loominguliselt kokku.

6. Löö viimane muna kaussi ja sega. Pintselda sai munaga, läikivama tulemuse saavutamiseks kaks korda.

6. Kaunista seesamiseemnetega.

5. Pane sai küpsetuspaberile ja ahju 190 kraadi juures, kuskil 30neks minutiks küpsema (keskmisel restil).

Toeta vastutustundlikku ajakirjandust

Infoajastu ja sotsiaalmeedia levik on toonud endaga kaasa aina kiiremad, lühemad ja emotsioonipõhisemad tekstiformaadid ning sellega seoses ka süvenemisvõime kriisi. Nendest trendidest hoolimata püüab Müürileht hoida enda ümber ja kasvatada ühiskondlikult aktiivseid ja kriitilise mõtlemisvõimega noori autoreid ja lugejaskonda. Toimetuse eesmärk on mõtestada laiemalt kultuuri- ja ühiskonnaelu ning kajastada lisaks nüüdiskultuuris toimuvat. Väljaanne on keskendunud rahulikule, analüüsivale ning otsingulisele ajakirjandusele, mis ühendab endas nii traditsioonilised kui ka uuenduslikud formaadid. Sinu toetuse abil saame laiendada kajastatavate teemade ringi ja avaldada rohkem väärt artikleid.

Toeta Müürilehe väljaandmist:

SAMAL TEEMAL

Vabastiili pasta
Fotod: Maria Ader Studio
2 min

Vabastiili pasta

Pastasõbrad, rõõmustage! Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio pakub seekord välja retsepti, kuidas lihtsate vahenditega kodus ise pastat valmistada.
No Stress 2021. aastavahetuse retseptid
Foto: Maria Ader Studio
2 min

No Stress 2021. aastavahetuse retseptid

Olgugi, et restoranid on kinni ja külla kedagi neil päevil ei oodata, aitab Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio laisad kodukokad sel aastavahetusel hädast välja. Neid lihtsaid retsepte ei pea pelgama ka gurmaanid ja toidublogijad, sest nendes on ühendatud maitsev esinduslikuga – just nagu aastavahetusele…
Uus eesti disain: Curated by Bakerman
Helis Heiter ja Maria Ader. Foto: Liisa Kivi
Helis Heiter ja Maria Ader.
7 min

Uus eesti disain: Curated by Bakerman

Helendav toit ja vaakumpakendis kimchi – Maria Ader ja Helis Heiter on loonud toidudisainistuudio Curated by Bakerman, kus söögist saab kunst omaette.
Müürileht