Vabastiili pasta

Pastasõbrad, rõõmustage! Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio pakub seekord välja retsepti, kuidas lihtsate vahenditega kodus ise pastat valmistada. 

Pastasõbrad, rõõmustage! Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio pakub seekord välja retsepti, kuidas lihtsate vahenditega kodus ise pastat valmistada. 

Fotod: Maria Ader Studio

Vabastiili pasta

270 g nisujahu

8 muna 

natuke soola

1 spl oliiviõli

Kuna koostisained on vähe, soovitan need valida hoolikalt. Kasutada võiks korralikku öko nisujahu või pastajahu ning suuremat sorti vabakasvatatud kanade mune.

Meetod: 

Löö kaussi 2 muna ja eralda ülejäänud kuuel munal munavalge kollasest. 

Sega kokku munad, 1 spl oliiviõli ja natuke soola.

Nüüd viska jahu lauale ja tee sinna sisse auk. Auku vala munasegu ja sega see vaikselt jahuga kokku.

Kui taigen on kleepuv, siis lisa veidi jahu, kui liiga kuiv, siis tilk õli.

Järgmiseks sõtku pastasegu ühtseks pallikeseks. Sõtkuda võiks kuskil 6-7 min.

Pane pastatainas toidukilesse ja seejärel umbes 45 minutiks külmkappi.

Võta tainas välja, lõika neljaks ühtlaseks tükiks ja tee 4 pallikest. Rulli need lauale (nii õhukeseks, et peaaegu paistab läbi). Lōika ribadeks või kuidas soovid.

Puista peale jahu ja vaata, et ribad ei jääks üksteise külge.

Lase vesi keema, lisa sörts oliiviõli, viska pasta sisse. Keemise ajal keeruta vett, et pasta omavahel kinni ei hakkaks. Võta potist välja kuskil 1-2 min pärast (toores pasta keeb kiiremini kui poest ostetu). Jäta natuke pastavett kastme tegemiseks. 

Pastakaste

1 küüslauguküüs

2 spl tahiinit

sörts oliiviõli

1 sidrun

peotäis tomateid

soola

pipart

Prae hakitud küüslauguküüs, lisa tahiini, sidrunimahl, sool, pipar, tomatid. Lisa keedetud pasta ja pastakeetmisvedelik. Prae madalal kuumusel paar minutit.

Lisa näiteks oliive või artišokke. Peale raputa riivitud pecorino juustu!

Toeta vastutustundlikku ajakirjandust

Infoajastu ja sotsiaalmeedia levik on toonud endaga kaasa aina kiiremad, lühemad ja emotsioonipõhisemad tekstiformaadid ning sellega seoses ka süvenemisvõime kriisi. Nendest trendidest hoolimata püüab Müürileht hoida enda ümber ja kasvatada ühiskondlikult aktiivseid ja kriitilise mõtlemisvõimega noori autoreid ja lugejaskonda. Toimetuse eesmärk on mõtestada laiemalt kultuuri- ja ühiskonnaelu ning kajastada lisaks nüüdiskultuuris toimuvat. Väljaanne on keskendunud rahulikule, analüüsivale ning otsingulisele ajakirjandusele, mis ühendab endas nii traditsioonilised kui ka uuenduslikud formaadid. Sinu toetuse abil saame laiendada kajastatavate teemade ringi ja avaldada rohkem väärt artikleid.

Toeta Müürilehe väljaandmist:

SAMAL TEEMAL

No Stress 2021. aastavahetuse retseptid
Foto: Maria Ader Studio
2 min

No Stress 2021. aastavahetuse retseptid

Olgugi, et restoranid on kinni ja külla kedagi neil päevil ei oodata, aitab Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio laisad kodukokad sel aastavahetusel hädast välja. Neid lihtsaid retsepte ei pea pelgama ka gurmaanid ja toidublogijad, sest nendes on ühendatud maitsev esinduslikuga – just nagu aastavahetusele…
Uus eesti disain: Curated by Bakerman
Helis Heiter ja Maria Ader. Foto: Liisa Kivi
Helis Heiter ja Maria Ader.
7 min

Uus eesti disain: Curated by Bakerman

Helendav toit ja vaakumpakendis kimchi – Maria Ader ja Helis Heiter on loonud toidudisainistuudio Curated by Bakerman, kus söögist saab kunst omaette.
TOIDUPORRI retseptisoovitus: Tavaline kimchi-retsept
Kimchi. Foto: Alex Skud Bayley (CC BY 2.0)
Kimchi.
2 min

TOIDUPORRI retseptisoovitus: Tavaline kimchi-retsept

Koreapärane salat kimchi on meie komberuumis üha enam populaarsust kogumas. Alloleva kirjelduse põhjal võid endale selle mõnusa salati suurema vaevata valmis meisterdada.
Müürileht