Pastasõbrad, rõõmustage! Maria Aderi omanimeline toidudisainistuudio pakub seekord välja retsepti, kuidas lihtsate vahenditega kodus ise pastat valmistada. 

Fotod: Maria Ader Studio

Vabastiili pasta

270 g nisujahu

8 muna 

natuke soola

1 spl oliiviõli

Kuna koostisained on vähe, soovitan need valida hoolikalt. Kasutada võiks korralikku öko nisujahu või pastajahu ning suuremat sorti vabakasvatatud kanade mune.

Meetod: 

Löö kaussi 2 muna ja eralda ülejäänud kuuel munal munavalge kollasest. 

Sega kokku munad, 1 spl oliiviõli ja natuke soola.

Nüüd viska jahu lauale ja tee sinna sisse auk. Auku vala munasegu ja sega see vaikselt jahuga kokku.

Kui taigen on kleepuv, siis lisa veidi jahu, kui liiga kuiv, siis tilk õli.

Järgmiseks sõtku pastasegu ühtseks pallikeseks. Sõtkuda võiks kuskil 6-7 min.

Pane pastatainas toidukilesse ja seejärel umbes 45 minutiks külmkappi.

Võta tainas välja, lõika neljaks ühtlaseks tükiks ja tee 4 pallikest. Rulli need lauale (nii õhukeseks, et peaaegu paistab läbi). Lōika ribadeks või kuidas soovid.

Puista peale jahu ja vaata, et ribad ei jääks üksteise külge.

Lase vesi keema, lisa sörts oliiviõli, viska pasta sisse. Keemise ajal keeruta vett, et pasta omavahel kinni ei hakkaks. Võta potist välja kuskil 1-2 min pärast (toores pasta keeb kiiremini kui poest ostetu). Jäta natuke pastavett kastme tegemiseks. 

Pastakaste

1 küüslauguküüs

2 spl tahiinit

sörts oliiviõli

1 sidrun

peotäis tomateid

soola

pipart

Prae hakitud küüslauguküüs, lisa tahiini, sidrunimahl, sool, pipar, tomatid. Lisa keedetud pasta ja pastakeetmisvedelik. Prae madalal kuumusel paar minutit.

Lisa näiteks oliive või artišokke. Peale raputa riivitud pecorino juustu!