11. juunil esietendub Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis tantsulavastus „dream dancers: THE PROCESS OF UNCLENCHING A FIST”. Tegemist on ühismõtisklusega kaasaja inimese seisundi üle, mis asetub unelmate pinnalt loodud saarele, luues võimaluse uuteks olemisteks.

Foto: Helen Västrik

Foto: Helen Västrik

Õhus on küsimused loodava reaalsuse olemusest ja kasulikkusest – kuidas suhestub indiviid suurema võrgustikuga ja vastupidi? Kui sõltumatu ja sõltuv on tants meist endist ja ümbritsevast ilmast? Missugusest tantsust me unistame ja miks? Millele osutab tants oma iseeneslikkuses?

Järgides muusika magusaid noote ja maandavaid seisakuid, ollakse koos teisenevas, lainetavas, täituvas ja tühjenevas ruumis, kaasaegsete tantsude kasvuhoones, kus unelmad saavad tärgata, teostuda ja lahustuda. Mille füüsiline tõlgendus on vaevu puudutavate kehade duett? Kuidas jõuab vaatajani nähtamatu tants?

Lubades mõttelist hägusust ja astudes julgelt illusoorsuse mängumaale, võime leida end võimalikkuse saarelt, kus kohtuda iseendaga, kus tants saab olla nähtav ja kuuldav iseeneses ning kehad luua maastiku põletavatele soovidele, mis väljuvad sõnadega seletatava piiridest. Põrand on vaba pehmeks koosolemiseks ja teravaks enesevaatluseks.

„dream dancers” ehk unistavad tantsijad on Christin Taul, Joanna Kalm, Madli Paves ja Rūta Ronja Pakalne, kes on kokku saanud TantsuRUUMi (Eesti Tantsuagentuur) residentuuriprogrammi raames. „dream dancers: THE PROCESS OF UNCLENCHING A FIST” on koos tantsimise ja unistamise tulem, mille esialgseks sooviks oli anda tantsule kui unistusele võimalus saada reaalsuseks, hoolimata sobilike sõnade nappusest, ideede hägususest, selgete põhjuste puudumisest. Sündinud tantsuline narratiiv on tantsu jätkuva praktiseerimise tulem, mida võib lugeda kui nelja tantsukunstniku koostööst kujunenud peegeldust tänasest kaasaegsest inimesest, seda mõistagi väikse valimi näol, ent usaldades, et kehades kajavad ka enesest kaugemad nähtused, teemad ja küsimused.

Etendused toimuvad Eesti Tantsuagentuuri teatrisaalis 11., 12., ja 13. juunil kell 20.

Rohkem infot leiad siit.