22. aprillil esietendub Kanuti Gildi SAALis Katariina Ratasepa ja Maria Lee Liivaku lavastus „Kallis, ma valetasin (Love me for what I am)”.

„Kallis, ma valetasin (Love me for what I am)” ei ole lavastus klassikalises mõttes, vaid peab piirduma žanrimääratlusega „introspektiivne eksperiment”, mille keskmes näitleja ja küsimus sellest, kas ja mismoodi oma tööd edasi teha. Lavalviibivad näitlejad on kõik ise aegadel ja ise põhjustel teinud otsuse olla vabakutselised, aga küsimus pole mitte niivõrd repertuaariteatris või vabakutselisuses, vaid eelkõige selles, kuidas end laval hästi tunda, kuidas pakkuda midagi publikule ning olla ise seejuures aus. Ja kui ei õnnestu ei see, teine ega kolmas, siis kuidas jõuda otsuseni lõpetada teatritegemine üleüldse.

„Kas sa usud, et kui ma tulen õhtul teatrisse etendust mängima ja mulle makstakse selle eest palka, siis ma tahan sulle midagi päriselt anda? Kas usud seda isegi siis, kui ma ei kirjuta alla lavastusele, mida ma mängin? Kas usud seda ka siis, kui ma kummardamise asemel tahaksin küsida, et mida sa, idioot, plaksutad selle jama peale? Või võtan vastu töid, millesse ma ei usu ja mille kohta tean, et nad mõjuvad laastavalt teatri tõsiseltvõetavusele? Kas arvad, et ma hoolin sellepärast sinust vähem? Kas sa usaldad mind? Ka pärast seda, kui meelitan su saali loosungitega, mis sinus õigustamatut huvi tekitavad, kuigi tean, et lavastus ei vasta su ootustele? Kas usud, et mul on meeles, et sa juba oled mind usaldanud, sest sinu raha eest on mind koolitatud ja su rahakotist tuleb minu palk? Kas arvad, et see häirib mind? Kas arvad, et ma olen aus? Aga siiras? Kas sulle tundub, et ma peaksin rohkem vastutust võtma? Ja kui ma väsin, kui ma enam ei oska ega jaksa, kas sa ootad mind ära? Kallis, ma ei valetanud sulle meelega.”

Katariina Ratasepp, Maria Lee Liivak, Lauri Kaldoja ja Roland Laos on lõpetanud EMTA lavakunstikooli. Sõpradena ühendavad neid sarnased vaated elule ja teatrile. Nad on töötanud erinevates repertuaariteatrites, lahkunud, puutunud kokku vabakutselise eluga, teinud lasteteatrit, tele- ja raadiotööd. Nelikut seob osalemine lavastuste „Mõnikord on kõik nii selge” ja „Liha luudel” juures.

Etendused toimuvad 22., 24. ja 25. aprillil ning 1. ja 2. mail kell 19.30 Kanuti Gildi SAALis. Etendusele 24. aprillil järgneb vestlus kunstnikega.

Idee autor, lavastaja: Katariina Ratasepp
Lavastaja, dramaturg: Maria Lee Liivak
Laval: Katariina Ratasepp, Lauri Kaldoja, Roland Laos
Muusikaline kujundaja: Lauri Kaldoja
Video: Roland Laos
Valguskujundus: Revo Koplus
Kaasproduktsioon: Kanuti Gildi SAAL
Toetaja: Eesti Kultuurkapital
Kestus: 60 min