Nõnda kuulutab Tartu Üliõpilasteater, tuues Üliõpilasmajas lavale Aleksandr Vvedenski eshatoloogilise müsteeriumi Aare Pilve tõlkes ja Enor Niinemäe lavastuses. Näidendi tegevus toimub siinilma ja teispoolsuse vahel, Jumalat otsides satutakse jõulupeole, aga kohtutakse ka Veenuse ja Maaga, kõneldakse rahvastega ja seigeldakse võlumetsas.

Autor Aleksandr Vvedenski (1904-1941) kuulus kahekümnendate ja kolmekümnendate aastate Peterburi kirjanike, muusikute ja kunstnike avangardkunsti ühendusse ObErIu (ОБэРИу – Объединение реального искусства) ja oli oma keeleuuendusliku poeesiaga selle üks väljapaistvamaid luuletajaid. Vvedenski ise on iseloomustanud oma luulet kui puhta mõistuse kriitikat läbi poeetika vahendite, ja tema meetod selleks on keele (semantika), milles meie teadvus opereerib ja maailma mittevastavuse poeetiline paljastamine. Autori loomingu läbivateks peateemadeks on Jumal, aeg ja surm, mis moodustavad koos omamoodi metafüüsilise süsteemi.

Antud teksti puhul on tegemist ühe hukatu (dekapiteeritu) seiklustega teispoolsuse ja siinse ilma vahepeal. Otsides teid Jumala juurde, satub ta jõulupeole, kohtub Veenuse ning Maaga, kõneleb rahvastega ja seikleb võlumetsas, ning saavutab mõistmise alles läbi teise surma kui aeg…
Aga tule ise ja vaata mis juhtub, kui minnakse hirmuta võõraid hukkamisi vaatama, kui neiu lendab ja varblane nokib rõõmutera, kui heliseb masinake, mida nimetatakse telefoniks ja surm surmale on siil, kui maa maksumus on madal ja sisse jookseb surnud härra.

Esietendus toimus 8. mail, järgmised 13. ja 14. kuupäeval ning maikuu jooksul Tartu Üliõpilasmajas (Kalevi 24). Lisainfo ja täpsed mänguajad leiab Facebookist.