Sel hooajal 16. korda toimuv Lõuna-Eesti mastaapseim moeüritus Mood-Performance-Tants (MPT) ootab disainereid oma kavandeid esitama. Taaskord oodatakse osalema üksikloojaid ja meeskondi nii rõiva- kui ka aksessuaaridisainis. Kavandikonkursi tähtaeg on 10. veebruar 2014 kell 16.00.

Foto: Patrik Tamm, graafiline disain: Ipi Ilves

Foto: Patrik Tamm, graafiline disain: Ipi Ilves

Kõik tööd vaadatakse esmalt üle MPT korraldajate poolt, žürii ette jõuavad ainult konkursi tingimustele vastavad tööd. Žüriisse kuuluvad: Aet Ollisaar (Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiili osakonna juhataja, tekstiilikunstnik), Kristina Paju (TKK moedisaini õppejõud, moedisainer), Triinu Pungits (moedisainer), Vallo Nuust (TKK rektor) ja Madis Liplap (TKK maaliosakonna meister, sisekujundaja). Parimad kuulutatakse välja 17. veebruaril.

MPT selleaastane teema on „Keha keel”, mis hõlmab nii moodi, tantsu, sporti, anatoomiat kui ka arstiteadust. Komisjon hindab isikupärast lähenemist ning oskust oma ideid arusaadavalt edasi anda. Kasuks tuleb uudsus, eri valdkondade liitmine, julgus ja eksperimenteerimisvalmidus. Tähelepanu soovitab komisjon pöörata ka materjalikasutusele: väga oodatud on näiteks kestliku moe projektid. Kollektsiooni kuuluvate komplektide arv peab jääma vahemikku 6 kuni 12, kavandeid saab esitada posti teel või viies kohale aadressil Tartu Kõrgem Kunstikool, Tekstiiliosakond, Mood-Performance-Tants 2014, Tähe 38b, 50103 Tartu.

MPT eesmärk on tuua avalikkuse ette uue põlvkonna disainitalente. Ühendades endas erinevaid kunstivaldkondi, pakub MPT publikule eelürituste ja etenduse näol moepiire mitmeti avardavat elamust. Samuti kaasatakse külalisdisainereid nii Eestist kui ka välismaalt.

Mood-Performance-Tants sai alguse Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengite intsiatiivil ning seda korraldavad Tartu Kõrgema Kunstikooli üliõpilased-vilistlased koostöös teiste koolide tudengite ja noorte professionaalidega.

Vaata MPT kohta lisa siit.